De winkels uit jouw stad in één webshop

  In één bestelling & thuisbezorging al jouw boodschappen

  Voor 15.00 uur besteld, vandaag nog in huis!

Algemene Voorwaarden

Welkom bij Lokaal Ideaal! Wat fijn dat u de tijd neemt om onze gebruiksvoorwaarden door te lezen. Hier vindt u uitleg over alle voorwaarden en regels die we bij Lokaal Ideaal hanteren. Wanneer u gebruik maakt van de diensten van Lokaal Ideaal stemt u ook automatisch in met deze regels en voorwaarden.

Wij hebben ons best gedaan de gebruiksvoorwaarden voldoende leesbaar te maken voor iedere gebruiker.

Bij gebruik van onze (Lokaal Ideaal) website (“Website”), applicatie (“App”) of andere diensten.

(“Diensten”) die wij bieden, gaat u akkoord met het feit dat u een Lokaal Ideaal account (“Account”) moet aanmaken, alsook dat deze Gebruiksvoorwaarden bij gebruik van onze Website, App of Diensten juridisch bindend zijn.

producten

De verkoop van bepaalde producten is beperkt of begrensd. Daarom mogen onze Website, App of Diensten niet gebruikt worden voor de verkoop van deze producten. Wij hebben deze producten opgenomen in een lijst met begrensde producten. De lijst kan in de loop van tijd worden veranderd door ons.

gebruiker/winkelier

U bent een Gebruiker, wanneer u door onze site kunt bladeren. U bent een Winkelier, wanneer u producten aanbiedt aan Gebruikers. Als Winkelier dient u akkoord te gaan met deze Gebruiksvoorwaarden, alsook de specifieke gebruiksvoorwaarden voor Winkelier. Een Winkelier dient ook een Winkeliers Account te openen voordat het mogelijk is om producten aan te bieden aan Gebruikers.

overeenkomst

Overeenkomsten tot aankoop van producten van een detailhandelaar treden alleen in werking tussen de Gebruiker en de Winkelier. Wij maken geen deel uit van dergelijke overeenkomsten, wij faciliteren Gebruikers en Winkeliers alleen om hen in staat te stellen dergelijke overeenkomsten aan te gaan.

privacy Policy

Lokaal Ideaal hanteert ook een speciale Privacy Policy. De Privacy Policy is van toepassing op ons gebruik van uw persoonsgegevens.

Lokaal Ideaal

Onze volledige bedrijfsnaam is: Lokaal Ideaal B.V.

Ons kantoor is gevestigd op: Paxtonstraat 19B, 8013 RP Zwolle, Nederland

Ons telefoonnummer is: 085 808 5393

Ons e-mailadres is: info@lokaalideaal.nl

Ons KvK nummer is: 80091237

Ons BTW nummer is: NL 001896817B01

wijzigingen aan de Gebruiksvoorwaarden

Van tijd tot tijd kunnen wijzigingen worden aangebracht aan de Gebruiksvoorwaarden door Lokaal Ideaal. Mocht dit het geval zijn, doen wij ons uiterste best om dit zo snel mogelijk aan u te laten weten. Wanneer u na een wijziging van de Gebruiksvoorwaarden nog gebruik blijft maken van onze Website, App of andere Diensten gaat u akkoord met de wijzigingen die zijn aangebracht.

account aanmaken bij ons

Om gebruik te maken van alle geweldige dingen die Lokaal Ideaal te bieden heeft moet je minsten 18 jaar oud zijn en een Account aanmaken. Wanneer je eenmaal een Lokaal Ideaal-Account hebt aangemaakt ben je zelf volledig verantwoordelijk voor alle activiteiten op dat account.

Om volledig gebruik te kunnen maken van de Diensten van Lokaal Ideaal moet je een Account bij ons aanmaken door ons je volledige naam, e-mailadres en telefoonnummer te geven en een wachtwoord aan te maken. We bieden ook de mogelijkheid om een account aan te maken via een derde partij die zich aanmeldt (zoals Facebook of Google+), zodat je basisinformatie zoals je volledige naam, e-mailadres en een link naar je sociale profiel op die manier met ons wordt gedeeld.

Wij kunnen ook niet genoeg benadrukken dat de informatie die u ons verschaft accuraat en volledig dient te zijn, en niet opruiend of beledigend of illegaal.

Zoals eerder vermeld bent u zelf verantwoordelijk voor alle activiteiten op uw Account en voor het geheimhouden van uw wachtwoord. Mocht u het vermoeden hebben dat iemand anders gebruik maakt van uw Account en dit doet zonder toestemming, neem dan zo snel mogelijk contact op met info@lokaalideaal.nl en vraag ons uw account te blokkeren.

dingen die zeker niet geaccepteerd worden

We willen dat alle gebruikers van Lokaal Ideaal zich verantwoordelijk gedragen zodat Lokaal Ideaal een gemoedelijke plaats zal zijn om producten te kunnen kopen en verkopen. Om dit te bereiken denken wij dat het noodzakelijk is dat onze gebruikers de volgende dingen NIET doen:

 • houdt u aan de Nederlandse wet en uw eigen afspraken.
 • plaats geen informatie waarvan u weet dat deze niet waar is of misleidend of onjuist is.
 • het wordt niet getolereerd om verboden voorwerpen aan te bieden.
 • spam niet. Verspreid geen ongevraagd of ongeoorloofd reclame- of promotiemateriaal of junkmail, spam of kettingbrieven. Voer geen mailinglijsten, listservers of enige vorm van auto-reactie of spam uit via de Website of App.
 • breng geen schade toe aan iemands computer. Verspreid geen softwarevirussen of iets anders (code, films, programma’s) dat ontworpen is om de goede werking van software, hardware of apparatuur van de Website of App te verstoren.
 • bij gebruik van Lokaal Ideaal mag u geen misbruik maken van de persoonsgegevens van anderen.
 • neem geen maatregelen die een onredelijke belasting vormen voor onze infrastructuur of voor onze externe leveranciers. (We behouden ons het recht voor om te bepalen wat redelijk is).
 • gebruik geen enkele vorm van software of apparaat (of het nu handmatig of geautomatiseerd is) om enig deel van de Website of App door te bladeren. Hierbij wordt ook een verbod gelegd op het gebruik van “webcrawlers” of “spiders”.
 • het is verboden om ons handelsmerk, onze code of een van onze materialen die vallen onder “Lokaal Ideaal” zonder uitdrukkelijke toestemming te gebruiken.
 • elke Gebruiker of Winkelier die in strijd met de Gebruiksvoorwaarden handelt, kan worden verwijderd of de toegang tot de Website/App/Diensten worden ontzegd, of zijn of haar Account laten verwijderen of opschorten.

de werking van Lokaal Ideaal

De meeste van onze Gebruiksvoorwaarden leggen uw relatie met Lokaal Ideaal uit, maar in dit gedeelte leggen we uit hoe Lokaal Ideaal werkt en de relatie tussen mede Gebruikers en andere Winkeliers, en wie waarvoor verantwoordelijk is.

de markt

Bij Lokaal Ideaal werken we met een hyper lokale markt, waarbij consumenten in staat worden gesteld te browsen, te zoeken en producten te kopen die worden aangeboden door lokale Winkeliers. Lokaal Ideaal biedt de Winkeliers een Koerierssysteem om de bestellingen van de Winkelier naar de consument te brengen. Lokaal Ideaal zorgt op deze manier voor de meest slimme, efficiënte en duurzame manier voor Winkeliers om hun producten online te verkopen.

aanbod/productlijst

De Winkeliers kunnen producten te koop aanbieden op de Website of App (Productlijst maken). De Winkeliers mogen pas productlijsten (Aanbod) plaatsen als ze zich hebben aangemeld als Winkelier en zijn geverifieerd door Lokaal Ideaal. Een Winkelier mag geen aanbod doen dat betrekking heeft op producten waarvoor beperkingen of begrenzingen gelden.

overeenkomst

Gebruikers die een product van het Aanbod op Lokaal Ideaal aanschaffen sluiten een Overeenkomst met de Winkelier voor de door de Gebruiker bestelde producten. Lokaal Ideaal maakt geen deel uit van deze overeenkomst en de overeenkomst geldt dus alleen tussen Gebruiker en de Winkelier die het product verkoopt. Lokaal Ideaal heeft geen verplichtingen tegenover Gebruiker en Winkelier en faciliteert alleen het maken van de Overeenkomst.

 • Lokaal Ideaal zal een elektronisch bevestiging geven aan de Gebruiker na ontvangst van de bestelling.
 • Bij onvolledige of onjuiste contact of adresgegevens kan de Winkelier de Overeenkomst niet tot uitvoering brengen. Bij eventuele onjuistheden is de Klant verplicht deze in de verstrekte of vermelde betaalgegevens aan de Winkelier en/of Lokaal Ideaal te melden.
 • De Klant is verplicht om telefonisch of per e-mail beschikbaar te zijn (voor zowel de Winkelier als voor Lokaal Ideaal) na het plaatsen van een bestelling. Dit om informatie over de status van de bestelling in ontvangst te kunnen nemen.
 • Indien de Klant besluit het product te laten bezorgen, dient de Klant op het gekozen adres, op de gekozen datum en op het gekozen tijdstip aanwezig (Levertijd) te zijn om het product in ontvangst te kunnen nemen.
 • Lokaal Ideaal kan leveringskosten in rekening brengen, wanneer Lokaal Ideaal of een derde partij de bestelling namens de Winkelier levert. Deze kosten worden bij de Gebruiker in rekening gebracht bij plaatsen van een Bestelling en worden dus voor betaling vermeld.
 • Indien een Gebruiker besluit de Bestelling af te halen, dient hij aanwezig te zijn op het gekozen tijdstip en de gekozen afhaallocatie van de Winkelier, zoals aangegeven in de bevestigingsmail, sms of op de Lokaal Ideaal Website of App.
 • Wanneer de Bestelling alcoholische dranken of andere producten waarvoor leeftijdsverificatie verplicht is, bevat, kan het zijn dat er om Identificatie wordt gevraagd. Wanneer de Klant zich niet voldoende kan verifiëren of wanneer de Klant nog niet de minimale leeftijd van 18 jaar bereikt heeft, zal de Winkelier de Bestelling annuleren. Hiervoor kunnen annuleringskosten in rekening worden gebracht.
 • Lokaal Ideaal aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid met betrekking tot de uitvoering van de overeenkomst.
 • Na het plaatsen van de Bestelling kan de Gebruiker naar eigen wil beslissen of hij de koerier wilt voorzien van een fooi. Dit kan via de daarvoor beschikbare betalingsmogelijkheden.
 • Lokaal Ideaal zal bij betaling van de fooi alleen opdraven als overdrager van de fooi en de fooi niet zien als betaling voor de Diensten van Lokaal Ideaal. Op deze manier komt de fooi bij de juiste persoon uit.
 • Lokaal Ideaal zal de fooi uitkeren aan de koerier, indien deze direct door de Website of App is ingeschakeld.
 • Na bevestiging van de fooi is er geen mogelijkheid meer tot retourneren of terugbetalen.

begeleiding

Lokaal Ideaal kan zowel Gebruikers als Winkeliers automatisch begeleiden op de site. Bijvoorbeeld met betrekking tot prijsstelling, vermelding, levering en andere begeleiding. Dergelijke begeleiding is uitsluitend informatief en u kunt besluiten deze al dan niet te volgen.

geen beoordeling / geen verantwoordelijkheid

Lokaal Ideaal beoordeelt de inhoud van het Aanbod van Winkeliers niet. Hoewel we kunnen (maar niet verplicht zijn) helpen bij het oplossen van geschillen door middel van verschillende programma’s, dient u zich ervan bewust te zijn dat Lokaal Ideaal geen controle heeft over en geen garantie biedt voor het bestaan, de kwaliteit, de veiligheid of de rechtmatigheid van de geadverteerde producten; de waarheid of de juistheid van de feedback/reviews van Gebruikers; het vermogen van Winkeliers om bepaalde artikelen te verkopen; het vermogen van Gebruikers om te betalen voor artikelen; of dat een Gebruiker of Winkelier daadwerkelijk een transactie zal voltooien of een artikel zal retourneren. Gelieve eventuele problemen met de Website, de App, met (andere) Gebruikers of Winkeliers aan ons te melden. Lokaal Ideaal kan in bepaalde omstandigheden een bestelling terugbetalen op verzoek van de Gebruiker of de Winkelier, indien een van de regels door de Gebruiker of de Winkelier wordt overtreden (zie Onze Rechten.).

niet spammen

Dit omvat link-bombardementen, het promoten van andere producten dan de producten die op Lokaal Ideaal staan vermeld, het verzenden van ongevraagde verzoeken in de discussiefaciliteit, het hypen van diensten van derden en het gebruik van e-maillijsten van externe bronnen, om er maar een paar te noemen. De commentaar- en berichtensystemen op Lokaal Ideaal zijn hier zodat mensen kunnen communiceren, vragen kunnen stellen en groepen kunnen vormen om een product te kopen – niet voor spam.

wees niet ongepast

Bij Lokaal Ideaal moedigen wij het aan om van Gebruiker tot Winkelier te communiceren. Het enige wat wij vragen is dat die gesprekken altijd eerlijk en attent verlopen. Communiceer niet met obscene, haatdragende of aanstootgevende berichten of inhoud. Plaats geen persoonlijke informatie. Plaats geen auteursrechtelijk beschermde inhoud zonder toestemming. Als een product of een aanbieding u niet bevalt, koop het dan niet. Lokaal Ideaal is een plek waar we ten alle tijden met respect tegenover andere Gebruikers omgaan.

waarschuw ons

Als er iets niet klopt of als u ergens een slecht gevoel bij heeft, laat het ons dan zo snel mogelijk weten. Het kan zijn dat er niks is, maar wij zitten liever aan de veilige kant. Ons integriteitsteam behandelt elk rapport en onderneemt actie als er iets niet in de haak is. Dit zal vaak een waarschuwing zijn, maar het kan zijn dat bepaalde privileges worden ingetrokken of Accounts worden verwijdert. Dit doen we allemaal om te zorgen dat Lokaal Ideaal een veilige en leuke plek blijft om te kunnen kopen en verkopen.

aanschaf van producten

Dit gedeelte gaat over de details van de werking van het kopen van een Productlijst/ het Aanbod – zaken als waar u zich daadwerkelijk aan verbindt bij het kopen; hoe u wordt gefactureerd; of aankopen kunnen worden gewijzigd of geannuleerd; hoe Gebruikers contact kunnen opnemen met Winkeliers.

introductie

Lokaal Ideaal zorgt ervoor dat Gebruikers online kunnen zoeken naar producten van Winkeliers bij hen in de buurt en deze vervolgens thuis of elders op locatie laten bezorgen, of bij de winkel op te halen.

uitnodiging

Wanneer een Winkelier een Aanbieding doet/ een Productlijst aanmaakt, nodigt hij Gebruikers uit om het door hem aangeboden product te kopen. Iedereen die een dergelijk aanbod accepteert, koopt het product en vormt een juridisch bindende overeenkomst met de Winkelier. Lokaal Ideaal maakt geen deel uit van of is geen partij bij de Overeenkomst – de Overeenkomst is een directe rechtsverhouding tussen de Winkelier en de individuele Gebruikers die zijn overeengekomen om een product te kopen of te reserveren.

aanbiedingsvoorwaarden

Dit zijn de voorwaarden die gelden bij het doen van een Aanbieding:

 • Geregistreerde en Gecontroleerde Winkeliers kunnen een Aanbieding doen van hun producten (mits deze niet zijn begrensd of beperkt).
 • De winkelier kan voor elke Aanbieding de verkoop- en/of kortingsprijs instellen.
 • Bij aanschaf van een product krijgt u de garantie dat dat product tegen de toen aangeboden prijs wordt geleverd.
 • Een Aanbieding kan altijd door de Winkelier worden verwijderd, maar reeds bestelde producten moeten nog altijd door de Winkelier geleverd worden.
 • Een Winkelier dient Gebruikers die producten hebben gekocht te voorzien van de producten in overeenstemming met de Overeenkomst en in overeenstemming met de toepasselijke consumentenbeschermingswetten die van toepassing zijn op de Overeenkomst of op de betreffende Gebruiker.
 • Voor elke Aanbieding worden de toepasselijke belastingen berekend op basis van uw verzendingsbestemming en het fiscale beleid en de fiscale instellingen van de Winkelier. U kunt al deze details bekijken tijdens het afrekenen.
 • Lokaal Ideaal zal een optie voor levering via het koeriersnetwerk beschikbaar stellen (die een extra vergoeding kan omvatten), en/of een Ophalen in de Winkel-functie, die door de Winkelier kan worden ingeschakeld op hun Aanbiedingen.

aankoopvoorwaarden

Dit zijn de voorwaarden die van toepassing zijn wanneer u een product koopt of reserveert:

 • U kunt alleen door de Winkelier in rekening worden gebracht op basis van de gekozen of beschikbare betaalmethode. U verstrekt uw betalingsinformatie en betaalmethode bij de aankoop.
 • Zodra u een product aanschaft ontstaat er een bindende overeenkomst tussen u en de Winkelier.
 • Wilt u uw aankoop bij de winkelier wilt wijzigen of annuleren? Dan kunt u rechtstreeks contact opnemen met de winkelier. Het is de verantwoordelijkheid van de winkelier om te handelen volgens de richtlijnen van Lokaal Ideaal en het rechtsgebied waarin hij is gevestigd.
 • In het geval van sommige betalingsmethoden kunnen extra betalingsgegevens worden gevraagd, of kan een extra controle van uw betalingsgegevens nodig zijn. In het geval dat uw geverifieerde betalingsgegevens zijn gewijzigd, verlopen of om enige andere reden niet meer geldig zijn, zal de Winkelier, Website of App u automatisch verzoeken om de betalingsgegevens met betrekking tot de aankoop opnieuw in te voeren.
 • De geschatte levertijd is een schatting en omvat de tijd die nodig is om uw bestelling te verwerken (“verwerkingstijd”) en de levertijd van de door u gekozen levertijd. Wanneer een product niet binnen de geschatte levertijd aankomt kunt u contact opnemen met de klantenservice van Lokaal Ideaal. Eventuele wijzigingen in levertijd proberen wij of de Winkelier altijd direct te communiceren aan de klant.
 • In de meeste gevallen zijn de verzonden producten voorzien van tracking, die wordt verzonden zodra de detailhandelaar de verzending heeft bevestigd en de betaling heeft ontvangen. U ontvangt een melding van de winkelier of de site met een tracking-URL.
 • Het kan zijn dat u of de winkelier elkaar vragen wil stellen over uw aankoop. Om de aankoop af te ronden, kan de winkelier aanvullende informatie van u nodig hebben, zoals ontbrekende adresgegevens. Zij zullen deze informatie opvragen nadat de aankoop is gelukt. U kunt ook vragen hebben aan de winkelier, tijdens of na een Aanbieding, over het product of de levering. U kunt alleen rechtstreeks vragen stellen aan de detailhandelaar als u een product hebt gekocht. Alle andere vragen kunnen worden ingediend via het Klantenserviceportaal of door contact op te nemen met de Winkelier op hun aangegeven contactgegevens.
 • Lokaal Ideaal maakt geen deel uit van de overeenkomst en biedt dus geen terugbetaling aan bij retourzending. De verantwoordelijkheid voor de terugbetaling van een product of aankoop ligt uitsluitend bij de Winkelier. Wel kan het zijn dat de Winkelier volgens de wet of volgens de regels van Lokaal Ideaal verplicht is om een deel of alles terug te betalen. Lokaal Ideaal kan in sommige omstandigheden de Winkelier overrulen, als regels worden overtreden door de Winkelier of Gebruiker voor, tijdens of na de transactie, dit is naar eigen goeddunken van Lokaal Ideaal (zie Onze Rechten).
 • Wanneer een Gebruiker een besteld product niet ontvangt moet hij contact op nemen met de Lokaal Ideaal Klantenservice of de Winkelier, om het probleem op te lossen.
 • Aanbiedingen van namaakproducten of producten die in strijd zijn met de begrensde productlijst op de Website worden strikt genomen niet getolereerd. Als u vermoedt dat een product namaak is of in strijd is met ons beperkte productbeleid, dient u onmiddellijk contact op te nemen met Lokaal Ideaal – Lokaal Ideaal hanteert een nultolerantiebeleid ten aanzien van namaakproducten en producten waarvoor beperkingen gelden.

berichten tussen Gebruiker en Winkelier

Onze Website en onze App bieden de mogelijkheid om na aanschaf van een product, contact op te nemen met Gebruiker of Winkelier. Dit omdat Gebruikers eventuele vragen kunnen stellen over het product of het uitvoeren van de levering en omdat Winkeliers mogelijke vertragingen of andere eventuele problemen meteen aan de Gebruiker kan melden. Wij doen ons best om een zo veilig mogelijk berichtennetwerk op te stellen tussen Gebruiker en Winkelier. De volgende regels dienen wel nageleefd te worden:

 • Uitwisseling van persoonlijke informatie via ons berichtennetwerk wordt ten strengste afgeraden. De informatie tussen Gebruiker en Winkelier wordt niet door Lokaal Ideaal gecontroleerd. Wij nemen daarom geen enkele verantwoordelijkheid voor misbruik van persoonlijke informatie.
 • Wij vragen u ongevraagde reclame meteen bij ons te melden.
 • Wij staan ook niet toe dat Gebruikers en Winkeliers berichten met elkaar uitwisselen die niet direct van invloed zijn op het voltooien van de transactie op Lokaal Ideaal.

retourneren, terugbetalingen en geschillen.

Wij begrijpen heel goed dat sommige producten niet helemaal uitpakken zoals u verwacht had. Lokaal Ideaal en de daarbij aangesloten Winkeliers hanteren daarom een (minimaal) 14-daags retourbeleid om het product terug te sturen en een terugbetaling aan te vragen. Dit geldt niet voor etenswaar of op maat gemaakte producten. Bovendien hebben gebruikers rechten die beschermd zijn door wet- en regelgeving en moet elke Winkelier zich houden aan de wetten van de bestemmingen van en naar wie hij of zij vervoert, zodat u als Gebruiker beschermd bent tegen eventuele vervelende zaken.

Wij vragen al onze verkopers om retourneringen, terugbetalingen en geschillen zorgvuldig en met de grootst mogelijke zorg en respect voor de zorgen van de Gebruiker af te handelen.

Als u zeker weet dat u iets wilt retourneren, (en het is nog steeds binnen de terugbetalingsperiode) kunt u direct contact opnemen met de Winkelier. Als de Winkelier niet goed reageert op uw verzoeken, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice op de Website, die u kan helpen het probleem op te lossen. De Winkelier is verplicht om uw probleem aan te pakken en u op de hoogte te houden van de manier waarop zij uw terugbetaling willen verwerken (aangezien het product in aanmerking komt voor terugbetaling en voldoet aan de terugbetalingscriteria). Als je geen antwoord ontvangt of als je niet tevreden bent met het antwoord van de Winkelier, kan de Gebruiker Lokaal Ideaal vragen om in te grijpen en te helpen.

dingen waar wij niet verantwoordelijk voor zijn

We houden geen toezicht op de creatie van productafbeeldingen en -beschrijvingen of op het aanbod van Winkeliers, en we moedigen Winkeliers en Gebruikers altijd aan om eventuele geschillen tussen elkaar op te lossen door te komen tot een eerlijke en minnelijke schikking. Lokaal Ideaal biedt faciliteiten om dergelijke geschillen te communiceren, hoewel we altijd hopen dat het niet zover komt.

Lokaal Ideaal is niet betrokken bij geschillen tussen Gebruikers en Winkeliers, of tussen Gebruikers en derden met betrekking tot het gebruik van de Diensten, de App of de Website.

Wij ondersteunen geen inhoud/productinformatie, en het gebruik van de Diensten, App of Website door de Gebruiker is op eigen risico.

Lokaal Ideaal is gratis voor Gebruikers

De Diensten en gebruik van de Website of App van Lokaal Ideaal is gratis voor Gebruikers, zodat zij hun favoriete lokale spullen kunnen kopen. Alleen Winkeliers betalen een kleine vergoeding voor het gebruiken van onze Diensten.

Het aanmaken van een Account op de Website of App als Gebruiker is gratis. Wanneer je een product koopt op de Website of App op basis van een Aanbieding, worden er geen extra kosten in rekening gebracht namens Lokaal Ideaal (maar je moet de Winkelier natuurlijk wel betalen voor de overeengekomen prijs).

Het gebruik van de Diensten, Website of App wordt bij de Winkelier in rekening gebracht. Wanneer een Gebruiker een product van Winkelier koopt kan het zijn dat een betalingsaanbieder extra kosten in rekening brengt bij de Winkelier voor het faciliteren van de betaling. De Winkelier is verantwoordelijk voor eventuele belasting die van toepassing is op de aankoop.

andere websites

Lokaal Ideaal kan links naar andere websites (bijvoorbeeld productbeschrijvingen, Gebruikersprofielen, Winkeliersprofielen en opmerkingen kunnen naar andere sites verwijzen). Wanneer u websites van derden bezoekt, doet u dit op eigen risico. Wij hebben geen controle over deze sites en ondersteunen ze niet.

Wij staan niet toe dat websites van derden worden gepromoot of naar dergelijke websites worden gelinkt zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming.

intellectueel eigendom (van Gebruiker en Winkelier)

Lokaal Ideaal is niet de eigenaar van de inhoud. Maar we hebben wel bepaalde licenties van jou nodig om onze Diensten uit te voeren. Wanneer je content op Lokaal Ideaal plaatst of een Aanbieding doet:

 • We kunnen de inhoud die je hebt ingezonden gebruiken. Je verleent ons, en anderen die namens ons handelen, het wereldwijde, niet-exclusieve, eeuwigdurende, onherroepelijke, royaltyvrije, sublicentieerbare, overdraagbare recht om jouw inhoud op de site of met betrekking tot de Website, de App of de Diensten te gebruiken, uit te oefenen, te vercommercialiseren en/of te exploiteren (met inbegrip van het recht om de Website en de Diensten elders te commercialiseren en op de markt te brengen met behulp van je inhoud).
 • Wanneer wij de inhoud gebruiken hebben wij het recht om veranderingen aan te brengen aan de inhoud. Dit kan zijn de inhoud bewerken, wijzigen, uitvoeren, verwijderen, vertalen of op een nieuw format uitwerken.
 • Uw inhoud zal geen auteursrechtelijk beschermd materiaal van derden bevatten, of materiaal waarop rechten van derden rusten, tenzij u toestemming heeft van de ze derde, of u anderszins wettelijk gerechtigd bent om het materiaal te plaatsen (en om Lokaal Ideaal alle hier beschreven licentierechten te verlenen).
 • Alle informatie die op de Website of de App wordt geplaatst, ongeacht of deze openbaar wordt geplaatst of privé wordt verzonden, valt uitsluitend onder de verantwoordelijkheid van de persoon van wie die inhoud afkomstig is.

Intellectueel eigendom (Lokaal Ideaal)

De inhoud van Lokaal Ideaal is op verschillende manieren beschermd. Je hebt het recht om het te gebruiken voor bepaalde persoonlijke doeleinden, maar je kunt het niet gebruiken voor iets commercieels zonder eerst toestemming te krijgen.

De Diensten van Lokaal Ideaal zijn op verschillende manieren wettelijk beschermd. U gaat ermee akkoord alle auteursrecht- en andere vermeldingen, informatie en beperkingen die zijn opgenomen in de inhoud die via de Website of de Services toegankelijk is, te respecteren. U gaat er ook mee akkoord dat u geen wijzigingen, vertalingen of andere afgeleide werken van de Website, de App of Diensten gebruikt of zult maken.

hoe we omgaan met overtredingen

Elke inbreuk op andermans rechten wordt door ons zeer serieus genomen. Wij hebben het recht om bij overtredingen van deze Gebruiksvoorwaarden in te grijpen. Het kan dus zijn dat inhoud die in overtreding is wordt verwijderd of uitgeschakeld. Ook kan het zijn dat bepaalde Accounts worden verwijderd.

onze Rechten

Wij willen te allen tijde een gezond en integer systeem aanbieden en doen er alles aan om dit te beschermen. Daarom willen wij altijd de controle behouden over wat er op onze Website of App gebeurt.

Lokaal Ideaal behoudt deze rechten voor:

 • we kunnen ten allen tijd wijzigingen aan brengen aan de App, Website of Diensten, ook zonder nadere kennisgeving.
 • wij kunnen uw Account annuleren of verwijderen;
 • we hebben het recht om elke aanbieding te annuleren om een productaanbieding of aankoop door de Gebruiker te verwijderen, op elk moment als deze Gebruiksvoorwaarden niet worden nageleefd, de wet wordt overtreden of als Lokaal Ideaal op een negatieve manier wordt beïnvloed.
 • Wij hebben het recht om elk aanbod van een Winkelier te weigeren, te annuleren, te onderbreken, te verwijderen of op te schorten, op elk moment en om welke reden dan ook in het geval dat deze voorwaarden niet worden nageleefd, de wet wordt overtreden of Lokaal Ideaal op een negatieve manier wordt beïnvloed (tenzij er al een overeenkomst bestaat tussen een Winkelier en een Gebruiker en de toepasselijke wetgeving ons niet toestaat om dit te doen).

garantie disclaimer

Wij werken bij Lokaal Ideaal ontzettend hard om alles zo goed mogelijk te laten werken. Het kan soms zo zijn dat onze Website, App, of Diensten niet perfect werken. Lokaal Ideaal probeert alles perfect te doen, maar biedt niet de garantie dat dit ook altijd zo is.

Gebruik van onze Diensten is op eigen risico. Wij doen ons best om onze Diensten zo goed en secuur mogelijk te laten werken, maar er kan niet gegarandeerd worden dat bepaalde resultaten bij gebruik van onze Diensten ook altijd bereikt worden. Het is mogelijk dat de Diensten niet altijd beschikbaar zijn of dat de Diensten worden gewijzigd. De Diensten worden daarom aan u geleverd zonder enige vorm van garantie, expliciet of impliciet.

schadeloosstellen

Als u een van de beloftes overtreedt die u onder of krachtens deze Gebruiksvoorwaarden doet, bent u daarvoor verantwoordelijk in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving en waar de wet dit vereist of accepteert, dient u ons te vrijwaren van alle aansprakelijkheden, claims en kosten die voortvloeien uit of verband houden met uw gebruik of misbruik van de Website, de App of ander Diensten.

beperking van de aansprakelijkheid

Voor zover de wet het toelaat zijn Lokaal Ideaal en alle daaraan gebonden personen (directeuren, werknemers, partners, leveranciers of contentproviders) in geen geval aansprakelijk voor indirecte, incidentele, speciale of voorbeeldige schade van welke aard dan ook, met inbegrip van maar niet beperkt tot schade:

 • als gevolg van Gebruiker of Winkeliers’ toegang tot, gebruik van, of het onvermogen om toegang te krijgen tot of gebruik te maken van de Services;
 • voor verloren winst, verlies van gegevens, of kosten van aanschaf of vervangende goederen of diensten; of
 • voor enig gedrag van een derde partij op de Website of App.

In geen geval zal de aansprakelijkheid van Lokaal Ideaal voor directe schade meer bedragen dan (in totaal) honderd euro (€ 100,00) behoudens voor zover uit de wet anders blijkt zoals bij schade als gevolg van opzet of grove nalatigheid zijdens Lokaal Ideaal.

geschillenbeslechting en toepasselijk recht.

Deze Gebruiksvoorwaarden worden beheerst door Nederlands recht. Uitsluitend de bevoegde rechter te Zwolle zal een geschil dat ontstaat uit of als gevolg van deze Gebruiksvoorwaarden of het gebruik van de Diensten, App of Website voorgelegd worden.

Indien een bepaling van deze Gebruiksvoorwaarden ongeldig wordt bevonden, zal die bepaling worden beperkt of geëlimineerd, zodat de Voorwaarden anders volledig van kracht blijven en afdwingbaar zijn. Als u of Lokaal Ideaal geen gebruik maakt van enig recht dat in deze voorwaarden is voorzien, wordt dit niet beschouwd als een verklaring van afstand van enig ander recht.

Close Bitnami banner
Bitnami