De winkels uit jouw stad in één webshop

  In één bestelling & thuisbezorging al jouw boodschappen

  Voor 15.00 uur besteld, vandaag nog in huis!

Emerce: Lokaal Ideaal helpt kleine winkeliers samen concurreren met webshops

Het nieuwe initiatief Lokaal Ideaal brengt lokale middenstanders samen op één platform, zodat ze hun producten online kunnen verkopen aan klanten en meteen thuis kunnen laten bezorgen. Het platform is naar eigen zeggen met succrs gestart in Zwolle en gaat zijn diensten vanaf februari stap voor stap aanbieden in zestig Nederlandse steden met meer dan 50.000 inwoners. Daarvoor wordt een crowdfundingsactie gelanceerd.

Lokaal Ideaal is een combinatie van een collectieve webshop en een bezorgdienst. Winkeliers die zich aanmelden kunnen hun producten via de website verkopen.

In Zwolle hebben inmiddels 30 lokale winkeliers zich aangesloten bij het platform. Bakkers, slagers, bloemisten, een fietsenwinkel, verswinkels, groenteboeren, kappers, cadeauwinkels, een viswinkel, een dierenwinkel, een wijnhandel en een kousenwinkel. Het platform bezorgt alle verschillende, bestelde producten bij die winkels tegelijk op een zelfgekozen moment van de dag thuis bij de klant, als een soort Picnic voor lokale winkeliers.

Het platform is echter pas rendabel als het landelijk wordt uitgerold. Het platform wil binnen vijf jaar opschalen naar de zestig grootste steden van Nederland. Per stad wil het minimaal 50 aangesloten winkeliers hebben.

Emerce Redactie

meer nieuws over Lokaal Ideaal

Close Bitnami banner
Bitnami