De winkels uit jouw stad in één webshop

  In één bestelling & thuisbezorging al jouw boodschappen

  Voor 15.00 uur besteld, vandaag nog in huis!

Lokaal Ideaal brengt oplossing voor winkeliers in Coronatijd

Lokaal Ideaal brengt oplossing voor winkeliers in Coronatijd
Online kopen, maar dan wél bij de lokale winkels. Het kan!

ZWOLLE – Nu de maatregelen aangescherpt worden en vrijwel alle niet-essentiële winkels hun deuren moeten sluiten, komen veel lokale winkeliers in moeilijkheden. Consumenten wordt gevraagd zoveel mogelijk thuis te blijven en zullen nog meer online gaan winkelen bij de grote webwinkels. Lokale winkeliers missen hierdoor veel omzet en dit zal leiden tot faillissementen en leegstand in de binnenstad. ‘Samen moeten we de lokale winkeliers steunen en zoveel mogelijk online bij hén kopen!’ Aldus Maarten Zijlstra, medeoprichter van Lokaal Ideaal.

Lokaal Ideaal is een online platform waar de lokale winkeliers hun aanbod op kunnen plaatsen. De consument kan via dit platform online winkelen bij alle aangesloten winkeliers in hun stad. Het gemak van online winkelen, maar dan wel bij de lokale specialisten.

Lokaal Ideaal biedt hiermee de oplossing voor winkeliers: ‘Meld je aan bij Lokaal Ideaal en je kunt je aanbod al binnen enkele uren online hebben staan. Het enige dat je als winkelier hoeft te doen, is een account aanmaken en je producten online plaatsen. De rest regelen wij!’

Aron en Maarten met de elektrische bakfiets van Lokaal Ideaal

Zwolle als eerste stad

De eerste stad die aangesloten is, is Zwolle. En dat is geen toeval, aangezien dit de woonplaats is van medeoprichter Maarten Zijlstra. ‘De lokale winkeliers hebben het al zwaar door de opkomst van grote webwinkels. Nu komt daar ook nog eens de harde lockdown overheen. Dus juist nu moeten we de lokale winkeliers massaal steunen! We hebben er hard aan gewerkt om het platform voor de feestdagen live te krijgen in Zwolle, zodat we er samen voor kunnen zorgen dat de lokale winkeliers niet ten onder gaan. Want ook mooie cadeaus en lekkere hapjes en drankjes koop je makkelijk online bij je lokale winkeliers via ons platform.’ Aldus Maarten Zijlstra.

Support your locals!

Bij Lokaal Ideaal koop je als consument makkelijk alle boodschappen lokaal online. Van vers vlees tot speelgoed en van woonaccessoires tot cadeaus. Je kunt met één bestelling bij alle lokale winkels je producten kopen en deze worden op één moment bij je thuisbezorgd. Dit kan vaak al dezelfde dag! “We bezorgen met onze duurzame elektrische bakfietsen. Dus geen ronkende bestelbussen in de straat. Je betaalt geen bezorgkosten per winkel, maar alleen per bestelling, en je hoeft dus ook niet op meerdere momenten thuis te zijn om je boodschappen te ontvangen.” licht Maarten Zijlstra toe.

Milieubewuste lokale bezorging

Lokaal Ideaal helpt direct mee om (binnen)steden te verduurzamen: geen massaproductie, producten komen uit de lokale winkels en worden dus niet het hele land door getransporteerd voordat ze aan de voordeur worden afgeleverd. En geen vervuilende bestelwagens in de binnenstad, maar elektrische bakfietsen bestuurd door lokale jongeren.
Lokaal Ideaal

Geen risico voor winkeliers

In Zwolle zijn momenteel zo’n 25 winkels aangesloten en dit worden er snel meer. ‘Winkeliers hebben ons platform snel opgepikt en zijn zeer betrokken en enthousiast. De aangesloten winkeliers betalen alleen een fee over hun daadwerkelijke online omzet via het platform. Geen kosten zonder de voordelen dus. Daarnaast besparen de winkeliers direct op de kosten voor een eigen webshop en de bezorging. Het geld dat verdiend wordt door Lokaal Ideaal wordt terug gestopt in de verdere ontwikkeling van het platform. En de winkelier heeft bijna geen werk met ons platform, we nemen namelijk de bezorging, marketing en administratieve taken rondom een webshop uit handen van de winkelier. Ons team helpt zelfs mee om de producten op het platform te zetten!’ Aldus Maarten Zijlstra. ‘Winkeliers die nog niet aangesloten zijn, kunnen zich zeker nog melden. We blijven het platform door ontwikkelen en starten Lokaal Ideaal nu ook in andere steden in Nederland op.’

Word mede-eigenaar van Lokaal Ideaal

Steun jij ook liever de lokale ondernemer dan de directeur van een multinational? Vind je ook dat je producten lokaal moet kopen en niet ergens uit Verweggistan moet halen? En ben je het ook zat dat je bestelling in meerdere pakketten op meerdere momenten wordt geleverd door een vervuilende bestelbus? Om nog maar te zwijgen over de kilometers die een pakket vaak afgelegd heeft voordat het bij jou thuis is? Word dan mede-eigenaar van Lokaal Ideaal! Het eerlijke online platform voor lokale winkeliers en lokale klanten, waar de winkelier pas betaalt wanneer hij ook daadwerkelijk omzet heeft! Wil je ook mede eigenaar worden van dit sympathieke initiatief? Lees dan meer op onze Crowdfund pagina.
lokaal ideaal

Volg ons op:

Volg ons op:

Aron en Maarten van Lokaal Ideaal

meer nieuws over Lokaal Ideaal

Close Bitnami banner
Bitnami