over lokaal ideaal

Het ontstaan van Lokaal Ideaal

Lokaal Ideaal is opgezet door Maarten Zijlstra (Zwolle) en Meynald Weerman (Amsterdam), twee ervaren ondernemers. Tijdens de coronacrisis zagen ze dat lokale winkeliers het moeilijk hadden en dat consumenten steeds meer online gingen shoppen. Om die twee, het online shoppen én de lokale winkels, aan elkaar te verbinden, is Lokaal Ideaal ontstaan.

Dat moet anders kunnen. Minder vervuilend en meer lokaal, vond Maarten. Waarom iets van ver halen als je het ook lokaal kunt kopen? Hij nam contact op met Meynald en het idee was geboren. Lokaal aanbod en lokale vraag aan elkaar koppelen door middel van een online platform. Makkelijk… Lokaal… Ideaal!

Als pilotlocatie werd de woonplaats van Maarten gekozen, Zwolle. Winkels werden benaderd en veel positieve reacties volgden. Inmiddels staat Lokaal Ideaal Zwolle live. Nu zullen in rap tempo meerdere steden in Nederland volgen. Ook moeten de functionaliteiten van het platform steeds verder uitgebreid worden zodat het voor de winkelier en de consument ontzettend makkelijk wordt om lokaal online te verkopen en te bestellen.

lokaal ideaal

Een eerlijk platform voor winkelier en consument

We hebben onderzoek gedaan naar andere aanbieders en kwamen erachter dat er al wel meer platforms zijn met min of meer hetzelfde concept, maar dat daar vaak een deelname-fee of een hoge bijdrage in de marketingkosten wordt gevraagd aan de winkeliers. Ook als er niets verkocht wordt. Ook beperken de andere platforms zich vaak tot één stad of regio. Lokaal Ideaal heeft een landelijke ambitie. Heel Nederland moet sociaal lokaal worden.

Winkeliers die aangesloten zijn bij Lokaal Ideaal betalen alleen een fee over de daadwerkelijke online omzet via het platform. Geen enkel risico dus! Het geld dat verdiend wordt door Lokaal Ideaal wordt terug gestopt in de verdere ontwikkeling van het platform.

Ons doel

Tuurlijk willen we winst maken, maar dat is niet het doel op zich. Het doel van Lokaal Ideaal is juist dat de winkelier meer klanten bereikt en zo meer omzet haalt. En dat de lokale consument de lokale winkeliers op een makkelijke manier kan steunen door online bij hen te kopen. Een sociaal lokaal Nederland dus!

Voor de winkelier moet het platform zo makkelijk mogelijk zijn. We nemen we alle administratieve taken rondom het platform uit handen van de winkelier. Ons team helpt zelfs mee om het aanbod van de winkelier live te zetten! En we bezorgen de producten met onze elektrische bakfiets. Ook nog eens heel duurzaam dus!

Lokaal Ideaal

Win-win situatie

Bij Lokaal Ideaal koopt de consument makkelijk alle boodschappen lokaal. Van vers vlees tot speelgoed en van woonaccessoires tot verjaardagscadeaus. Je kunt met één bestelling bij alle lokale winkels je producten kopen en deze worden op één moment bij je thuisbezorgd. Dit kan vaak al dezelfde dag! We bezorgen met onze duurzame elektrische bakfietsen. Dus geen ronkende bestelbussen in de straat. Je betaalt geen bezorgkosten per winkel, maar alleen per bestelling, en je hoeft dus ook niet op meerdere momenten thuis te zijn om je boodschappen te ontvangen. Zelf afhalen kan uiteraard ook.

Door het online platform Lokaal Ideaal kunnen de winkeliers makkelijk hun producten aanbieden en kan de consument ze 24/7 op één platform kopen en afrekenen. Een win-win situatie!

 

Close Bitnami banner
Bitnami