Zwolle als eerste stad op nieuw platform Lokaal Ideaal

Bestel makkelijk online bij de lokale winkeliers in Zwolle

ZWOLLE – Zwolle is als eerste stad in Nederland aangesloten op het nieuwe platform Lokaal Ideaal. Lokaal Ideaal is een online platform waar de lokale winkeliers hun aanbod op kunnen plaatsen. De consument kan via dit platform online winkelen bij alle aangesloten winkeliers. Het gemak van online winkelen, maar dan wel bij de lokale specialisten.

Zwolle als eerste stad
De eerste stad die aangesloten is, is Zwolle. En dat is geen toeval, aangezien dit de woonplaats is van medeoprichter Maarten Zijlstra. ‘De lokale winkeliers hebben het zwaar door de opkomst van grote webwinkels en velen hebben het extra lastig in deze coronatijd. Dus juist nu moeten we ze steunen! We hebben er hard aan gewerkt om het platform voor de feestdagen live te krijgen in Zwolle. Want ook mooie cadeaus en lekkere hapjes en drankjes koop je makkelijk online bij je lokale winkeliers via ons platform.’ Aldus Maarten Zijlstra.

verse zuivelproducten koop je bij Lokaal Ideaal

Van vers vlees tot speelgoed en van woonaccessoires tot verjaardagscadeaus

Bij Lokaal Ideaal koop je als consument makkelijk alle boodschappen lokaal. Van vers vlees tot speelgoed en van woonaccessoires tot verjaardagscadeaus. Je kunt met één bestelling bij alle lokale winkels je producten kopen en deze worden op één moment bij je thuisbezorgd. Dit kan vaak al dezelfde dag! “We bezorgen met onze duurzame elektrische bakfietsen. Dus geen ronkende bestelbussen in de straat. Je betaalt geen bezorgkosten per winkel, maar alleen per bestelling, en je hoeft dus ook niet op meerdere momenten thuis te zijn om je boodschappen te ontvangen. Zelf afhalen kan uiteraard ook” licht Maarten Zijlstra toe.

Milieubewuste lokale bezorging

Lokaal Ideaal helpt direct mee om (binnen)steden te verduurzamen: geen massaproductie, producten komen uit de lokale winkels en worden dus niet het hele land door getransporteerd voordat ze aan de voordeur worden afgeleverd. En geen vervuilende bestelwagens in de binnenstad, maar elektrische bakfietsen bestuurd door lokale jongeren.

Lokaal Ideaal

Geen risico voor winkeliers

In Zwolle zijn momenteel zo’n 25 winkels aangesloten en dit worden er snel meer. ‘Winkeliers hebben ons platform snel opgepikt en zijn zeer betrokken en enthousiast. De aangesloten winkeliers betalen alleen een fee over hun daadwerkelijke online omzet via het platform. Geen kosten zonder de voordelen dus. Daarnaast besparen de winkeliers direct op de kosten voor een eigen webshop en de bezorging. Het geld dat verdiend wordt door Lokaal Ideaal wordt terug gestopt in de verdere ontwikkeling van het platform. En de winkelier heeft bijna geen werk met ons platform, we nemen namelijk de bezorging, marketing en administratieve taken rondom een webshop uit handen van de winkelier. Ons team helpt zelfs mee om de producten op het platform te zetten!’ Aldus Maarten Zijlstra.

Wil je ook aansluiten met jouw winkel?

‘Winkeliers die nog niet aangesloten zijn, kunnen zich zeker nog melden. We blijven het platform in Zwolle door ontwikkelen en starten Lokaal Ideaal tevens in andere steden in Nederland op. Ons doel is een sociaal lokaal Nederland. Consumenten die hun boodschappen en producten kopen bij de lokale ondernemers. Online via Lokaal Ideaal of gewoon in de winkels. Zo steunen ze de lokale winkeliers en zo houden we met elkaar het winkelklimaat in Nederland in stand.’

Sluit ook aan met jouw winkel

Doe ook mee, steun je lokale winkeliers in Zwolle en koop duurzaam en lokaal!

Ga naar www.lokaalideaal.nl om direct te bestellen.

Close Bitnami banner